Storbyferie i Amsterdam

storbyferie i amsterdam

Amsterdam har med årene blitt et meget populært reisemål blant nordmenn, og når vi tar en titt på hva Amsterdam har å tilby, så er ikke det så rart. Den nederlandske hovedstaden kan by på utrolig flott arkitektur, nydelige kanaler, koselige kafeer, fine bydeler og en gjennomgående avslappet og god atmosfære. Til tross for at byen har over 800 000 innbyggere, føles ikke byen overveldende stor. Her finner man severdigheter for enhver smak, med museer og kunstgallerier, flotte parker og spennende bydeler, øl-bryggeri og dyrehage. En storbyferie til Amsterdam passer perfekt for en romantisk storbyferie, en tur med vennegjengen eller en tur med familien.


annonse

Reise til Amsterdam

En annen grunn til at Amsterdam er et populært feriemål for oss nordmenn er at det er forholdsvis enkelt å reise hit. KLM har direkterute fra flere av landets flyplasser til Amsterdam og flytider ligger på litt under to timer. Flyplassen i Amsterdam heter Schiphol, som er blant de største flyplassene i Europa. Til tross for størrelsen er det enkelt å navigere seg rundt på Schiphol. Fra Schiphol og inn til sentrum av Amsterdam er det cirka 15km, og du kan velge mellom både taxi, tog og buss. Det raskeste og billigste alternativet er å bruke tog, mens taxi er en del dyrere.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til Amsterdam her

annonselenke

Hoteller i Amsterdam

Som storbyer flest så har Amsterdam et stort utvalg av hoteller. Her kan du velge mellom hundrevis av forskjellige alternativer med jevnt over god standard. Prismessig er ikke Amsterdam en utpreget billig by å bo i og du må regne med å måtte betale fra 1000kr per natt og oppover for et rom. Det er selvsagt store forskjeller alt etter hvilken standard og beliggenhet man ønsker. Vi anbefaler deg å se på oversikten til hotels.com ved å trykke på knappen under. Da kan du sammenligne de forskjellige hotellene og også se hvilke tilbakemeldinger de har fått.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Amsterdam her

annonselenke

Topp 10 severdigheter i Amsterdam

Amsterdam, Nederlands hovedstad og den største byen i landet, er med sin relativt korte distanse til Norge et yndet reisemål for nordmenn som skal på langhelg. Det er spesielt om sommeren at man vil besøke Amsterdam, som har et behagelig sommerklima og massevis av spennende severdigheter i ulike sjangre.Spesielt er det kanskje de historieinteresserte og museumsgangerne som vil finne Amsterdam særlig attraktiv, men byen er naturligvis også kjent for sitt natteliv med et noe annet regelverk enn hva vi har her hjemme i Norge.

Rijksmuseum i amsterdamRijksmuseum

Rijksmuseum er det «offisielle museet» i Nederland, som tar for seg den omfattende og innholdsrike historien til landet. Museet har nylig blitt totalrenovert og byr følgelig på en moderne og interaktiv opplevelse, som også inkluderer utstillinger og kunstverk fra kjente kunstnere som Rembrandt, Vermeer, Frans Hals og flere. Det mest kjente er trolig Rembrandt sitt mesterverk «Night Watch». Under renoveringen ble det også bygget en ny paviljong i asiatisk stil, samtidig som parkanlegget rundt museet fikk seg en overhaling. Alt i alt er Rijksmuseum absolutt en severdighet du bør få med deg når du er i Amsterdam, enten du elsker museer eller bare er sånn passe interessert.

anne franks hus i amsterdamAnne Frank museum

«Alle» kjenner til, eller har i det minste hørt om, historien til Anne Frank. Den tyske jødejenten som rømte fra nazistene og gjemte seg i Amsterdam under andre verdenskrig, der hun skrev en hjerteskjærende dagbok som senere ble verdenskjent og oversatt til mer enn 55 språk. Anne Franks hus er altså huset der hun gjemte seg, som nå er omgjort til museum. En svært innholdsrik historie som nå er en av byens største severdigheter og attraksjoner. Huset er såpass lite og pågangen er såpass stor at man kun slipper inn gjennom forhåndsbestilling av billetter på nettet – som slippes så tidlig som to måneder i forveien. Man har også «last ticket sales», der man kan møte opp klokken 15:30 og håpe på det beste.

Van Gogh Museum i amsterdamVan Gogh museum

Den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh er en av verdens mest kjente kunstnere, og da er det kanskje naturlig at hans verk blir utstilt i Amsterdam. For kunstinteresserte er det ikke noen tvil – du må besøke Van Gogh-museet. Blant hundrevis av kjente kunstverker kan vi trekke frem de mest kjente, som «Sunflowers», «The Potato Eaters», «Almond Blossom» og «The Bedroom». Museet er en av de mest besøkte severdighetene i Amsterdam, og rangerer høyt på reisenettstedet TripAdvisor sin oversikt over de mest populære attraksjonene i den nederlandske hovedstaden. Også de som kun er gjennomsnittlig interessert i kunst vil nok finne glede i et besøk her.

vondelparkVondelpark

Selv om man er på storbyferie, så er det alltid behagelig å trekke seg tilbake litt og nyte grønne friområder der man gjerne også kan gjøre ulike aktiviteter. I Amsterdam er det Vondelpark som gjelder – den desidert mest populære parken i byen. Den ble designet og bygget så langt tilbake som i 1850, og er minst like populær blant turister som den er blant de lokale innbyggerne. Parken er perfekt både for en spasertur til fots, men også for en sykkeltur, noe man gjerne gjør i Amsterdam som turist. Kanskje tar man også seg en liten piknik når man først er i parken? Det ligger også en flott restaurant i hjertet av Vondelparken.

joordan distriktet amsterdamBydelen Jordaan

Jordaan er navnet på et historierikt strøk i Amsterdam, som på mange måter kan beskrives som hovedstadens «gamleby». Her spaserer man i trange gater der majoriteten av husene ble bygget på 1700-tallet, og spesialforretningene, kafeene og designerbutikkene ligger nærmest vegg i vegg. Nabolaget beskrives som sjarmerende, og man kan gjerne sette av en halv dag til å utforske de ulike forretningene som ligger i Jordaan. Også her er det gode muligheter for å komme seg ut på elvekanalene, men det kan være like fint å finne seg en sykkel for å ta seg frem og tilbake til området, som for øvrig ligger ganske sentralt til i byen.

båttur i amsterdamGuidede turer i Amsterdam

Ønsker man å ha noen til å guide seg igjennom storbyen, så finnes det mange muligheter her. Flere selskaper tilbyr sykkelturer i grupper med guider, eller Segway dersom man er av den late typen. Det finnes også en populær «mat-tur», der man oppsøker ulike restauranter og får smake på mye forskjellig god mat. Eller hva med en guidet tur gjennom Red Light District – trolig byens mest berømte kvartal? Selv om mange neppe har noe formål med besøket her, så er det svært mange turister som synes det er interessant å se det myteomspennende området med egne øyer. En båttur langs en av den mange kanalene er også et populært valg.

topp 10 severdigheter i amsterdamOns’Lieve Heer Op Solder

Som nevnt innledningsvis vil museumsgangerne finne mye glede i Amsterdam som feriedestinasjon. Bygningen som huser ett av byens eldste museer er en severdighet i seg selv, da det stammer fra 1700-tallet. Her blir man tatt tilbake til den nederlandske storhetstiden, og får oppleve den på en helt spesiell måte. Toppetasjen av museet er nemlig omgjort til en katolsk kirke, noe man neppe finner veldig mange andre steder i verden. Oversatt fra nederlandsk heter museet «Museum Our Lord in the Attic», som noe flåsete kan bety at Gud finnes på loftet. Et mystisk bygg som absolutt er verdt et besøk for de som er interessert litt obskure severdigheter.

kanaler i amsterdamKanalene i Amsterdam

Om du ikke har sett på kartet, så kan vi fortelle deg at Amsterdam er en elveby. De Duif er sammen med Herengracht og Keizersgracht en av de tre hovedkanalene som åler seg gjennom bysentrum. Førstnevnte er en av de mest populære for turister, der man kan spasere langs elvekanalen og rett og slett nyte livet. Det er også gode muligheter for kanalturer her, både med små og store båter, noe som virkelig anbefales av turister som tidligere har gjort det. Kjøp en iskrem, spis noe god mat, og koble helt av – det er tross alt det en ferie handler om for mange.

heineken experienceHeineken Experience

Glad i øl? Da kommer nok et besøk innom «The Heineken Experience» til å være midt i blinken for deg. Her blir man tatt med på en reise gjennom historien til den verdenskjente ølprodusenten, gjennom det man kaller for en «interaktiv tur». Du får selvfølgelig også smake på ølen, samtidig som du får en detaljrik gjennomgang av bryggingsprosessen til Heineken-ølet. Billettene er ikke veldig dyre, og når du tross alt får to øl på slutten av turen inkludert, så vil kanskje mange mene at det er verdt det? Dessuten er utsikten fra baren på toppen av bygningen svært bra.

amsterdam zooARTIS Amsterdam Royal Zoo

Amsterdam har faktisk en dyrehage midt i hjertet av byen, som passer vel så bra for familier med barn som for par på kjærlighetsreise. Dyrehagen har store grøntområder der man bare kan koble av og kanskje også nyte en piknik, samtidig som man kan se en rekke eksotiske dyr og planter. Blant annet har dyrehagen flere elefanter, noe man kanskje ikke forventet å se i sentrum av en storby. Ellers er det både akvarium og reptilpark her, samt en rekke andre såpass sjeldne dyr at vi nærmest ikke vet navnet på dem. Parken er ofte utsolgt på sommerstid, så det kan lønne seg å kjøpe billetter i forkant av reisen, slik at man også unngår timevis i kø.