Storbyferie i Barcelona

storbyferie til barcelona

Barcelona har de senere årene blitt et av nordmenns favorittreisemål og det er ikke uten grunn at nordmenn flokker seg til Spanias største by. I Barcelona kan du nemlig kombinere et pulserende storbyliv med sol, sommer og hvite strender. Hovedstaden i Catalonia har mye å by på, både når det kommer til arkitektur, mat, kulturopplevelser og shopping. Her kan du spise fantastisk spansk mat, se kjente byggverk som La Sagrada Familia eller rusle rundt på La Rambla og ta inn alle inntrykkene. For mange nordmenn vil også en tur innom FC Barcelona sin stadion, Camp Nou, også være en selvfølge.annonse

Reise til Barcelona

Barcelona er et svært populært reisemål blant nordmenn og det er derfor forholdsvis enkelt å komme seg hit uansett hvor man befinner seg i landet (mellomlandinger må påregnes for enkelte byer). Flere av de store flyselskapene flyr hit, hvor kanskje SAS, Norwegian og KLM er mest aktuelle å bruke for nordmenn. Vi anbefaler deg at du bruker Expedia sin søkefunksjon for å raskt kunne sammenligne priser fra de forskjellige selskapene. Du kan søke på fly eller pakketurer til Barcelona ved å trykke på knappen under. Flytiden fra Oslo til Barcelona ligger som regel mellom tre og fire timer, med raskeste flytid beregnet til 3 timer og 20 minutter. Flyplassen i Barcelona ligger ca. 13 kilometer utenfor sentrum, så en kort reise må påregnes etter landing. Det finnes flere muligheter for å komme seg til sentrum fra flyplassen i Barcelona, med både buss, tog og taxi tilgjengelig. Reiser du med taxi tar turen mellom 15 og 20 minutter og koster ca. 150 kr. Tog er det billigste alternativet og en togtur tar rundt 20 minutter. Buss er også billig, med hyppige avganger.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til Barcelona her

annonselenke

Hoteller i Barcelona

Barcelona har et særdeles godt utvalg av hoteller, og her finner du hotellrom som koster fra 500kr natten opp til lukshoteller som koster deg mange tusen kroner per natt. Et gjennomsnittlig bra hotellrom vil like vel koste rundt rundt 1000-1400kr per natt i sentrum av Barcelona. Her kommer alt an på hvor kresen du er, og hvor sentralt du ønsker å bo. Hotels.com har over 1000 forskjellige hoteller i Barcelona i sin database, ved å trykke på knappen under får du opp en oversikt som automatisk viser deg de beste hotellene til de beste prisene. Trenger du litt ekstra hjelp til å bestemme deg når det kommer til hvilket hotell du skal velge i Barcelona så kan du ta en titt på Din Storbyferie sin artikkel om glamorøse hoteller i Barcelona.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Barcelona her

annonselenke

Severdigheter i Barcelona

Barcelona med sin herlige beliggenhet langs middelhavskysten er ikke bare et ypperlig reisemål for soltørste nordmenn, men også et eldorado for kultur- og historieinteresserte med sin svært innholdsrike historie og sine godt bevarte minner fra denne. Med over fem millioner innbyggere er Barcelona dessuten som en storby å regne, så her kan man oppleve «det meste». Solslikking, fotballkamp, museumsbesøk og imponerende konstruksjoner står alle på listen over severdigheter i Barcelona. Vi har satt sammen en liten oversikt over ting du bør gjøre i Barcelona og vi har også plukket ut noen severdigheter du bør få med deg.

la sagrada familia i barcelonaLa Sagrada Família

Barcelona har mange severdigheter man bør få med seg, men det er spesielt én severdighet som skiller seg vesentlig ut som den mest besøkte og mest kjente – nemlig den gigantiske kirken La Sagrada Família. Kirken er kanskje ikke like gammel som mange av de andre kjente kirkene rundt om i Europa, da byggearbeidet ble påbegynt «så nylig» som i 1883. Det som er ganske så interessant er at kirken fortsatt ikke er ferdigbygd, og noe av årsaken til dette er at byggingen finansieres av folket selv gjennom private investeringer og donasjoner. Faktisk vil ikke kirken stå helt ferdig før i 2026, hele 143 år etter at byggingen startet. Men uansett om du planlegger å reise til Barcelona allerede nå, så vil du nok ikke bli skuffet over det som møter deg – La Sagrada Família er allerede en stor severdighet og et imponerende skue.

severdigheter i barcelonaCasa Batllo

Vil man få med seg en bygning som definitivt er ferdigbygd, så tar man turen til Casa Batllo – som faktisk er den andre mest populære severdigheten i Barcelona ifølge turistene på det populære reisenettstedet TripAdvisor. Bygningen er i overkant av hundre år gammel da byggestart var i 1905, og er tegnet av Antoni Gaudí. Han ble spesielt kjent for å tegne bygninger i en noe uformell stil, med spesielle former og farger. Bygningen beskrives aller best som «slående fra utsiden, og man kan ikke forestille seg hvor bra innsiden er». På innsiden får man en helt spesiell tur gjennom huset med lydguide på øret, og det er helt klart en severdighet som anbefales av de som tatt turen.

ting å gjøre i barcelonaBarri Gotic – det gotiske kvartal

Mange av severdighetene i Barcelona er i form av historiske bygninger, og en god del av disse finner du i det gotiske kvartalet som hos de innfødte heter Barri Gotic. Her kryr det av historie, med mange bygninger som stammer fra både romertiden og middelalderen. Dessuten er mesteparten av området stengt av for vanlig biltrafikk, slik at området er perfekt for sightseeing til fots. Og som alltid der mange turister ferdes, så er ikke restauranter, barer og lignende mangelvare her. Bydelen regnes dessuten som sentrum av Barcelonas gamleby, så du vil helt sikkert tilbringe flere timer her når du er turist i Barcelona.

 

weekendtur barcelonaPalau de la Musica Orfeo Catala

Konserthuset Palau de la Musica Orfeo Catala er en av byens mest populære bygninger, og en severdighet man heller ikke vil gå glipp av som turist i Barcelona. Huset beskrives best som en arkitekts juvel, og ble blant annet oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997. Her kan du bli med på en guidet tur gjennom et detaljrik bygg som av mange omtales som en «fantastisk reise inn i en annen verden». Bygget har fått mye kritikk for sin dårlige akustikk i alle år, men takket være sitt utseende og sin historie har bygget blitt hyllet minst like mye som det har blitt kritisert. Per i dag er det en av de mest besøkte turistattraksjonene i Barcelona.

font magica i barcelonaFont Magica

Har du venner eller bekjente som har besøkt Barcelona, så har du helt sikkert fått «snapchat»-videoer eller bilder fra den magiske fontenen i den spanske storbyen. Grunnen til at den er magisk? Jo, for om sommeren holdes det et spektakulært lys- og lydshow med fontenene etter at mørket har senket seg. Fontenene i seg selv begynner å nærme seg 100 år, men det var først på 80-tallet at musikken ble en del, før lysshowet kom til i senere tid. Og selv om mange storbyer rundt på kloden har lignende show (du har helt sikkert hørt om Bellagio-fontenene i Las Vegas?), så er det noe helt spesielt med Font Magica i Barcelona. Det er dessuten et show som ikke koster noe, så det er absolutt en severdighet man bør ta seg tid til å få med seg.

camp nou barcelonaCamp Nou

Med mindre man har bodd under en stein de siste tiårene, så har man helt sikkert fått med seg at Barcelona har et av verdens mest suksessrike klubblag i fotball. Følgelig er fotballkamp på deres hjemmebane, Camp Nou, absolutt en opplevelse for livet! Med en kapasitet på nærmere 100 000 tilskuere er arenaen den største i Europa, og følgelig er det en helt spesiell opplevelse enten man dyrker fotballstjerner som Lionel Messi, eller om man bare er litt interessert. Kanskje blir man fotballfrelst etter et besøk på Camp Nou? Husk at juni og juli er ferie og oppkjøringsmåneder for fotballspillerne, så i disse månedene spilles det lite kamper på Camp Nou. Stadion er åpen for omvisning, slik at du kan få besøke stadion selv om det ikke er kamp når du er der.

santa maria del mar severdighet i barcelonaSanta Maria del Mar

Mens Barcelona sin mest populære og berømte basilika fortsatt ikke er ferdigbygd, så har byen også en noe mer historierik basilika man kan besøke. Den heter Santa Maria del Mar og ble bygget mellom 1329-1383, i en katalansk-gotisk stil. Basilikaen har overlevd mange kriger og tidsepoker, og ble alltid regnet som en kirke for «den vanlige mannen i gata». Det gjør et kirken fortsatt i dag regnes som et av de viktigste religiøse byggene i Barcelona, som for øvrig generelt sett er en svært kristen by. I motsetning til mange andre kirker som strekker seg langt oppover, så er denne kirken nærmest like bred som den er høy. Det er uansett mulig å ta seg opp i kirketårnet for å nyte en flott utsikt over Barcelona by.

St. Josep La BoqueriaSt. Josep La Boqueria

Vi nordmenn er glade i mat, og følgelig må et matmarked i Barcelona absolutt kunne anses som en severdighet. La Boqueria er nemlig et av de mest populære matmarkedene i byen, og for den som er glad i eksotisk frukt og mat så har man da kommet til riktig sted. I tillegg til frukt selges det også grønnsaker og fersk sjømat her, samt andre typer mat. Med et areal på over 2500 kvadratmeter kan du selv se for deg hvor mye mat som omsettes her daglig. Det ligger også en god del restauranter her der man kan nyte et godt måltid etter at man har spasert gjennom det omfattende matmarkedet slik mange turister velger å gjøre.

casa milaCasa Mila «La Pedrera»

Barcelona har flere «uvanlige» bygninger – de fleste tegnet av den allerede omtalte arkitekten Antoni Gaudí. La Pedrera er først og fremst kjent fordi det er en bygning uten rette linjer, som for øvrig også ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i 1984. Bygningen ble oppført mellom 1906 og 1912 og møtte krass kritikk fra lokalbefolkningen de første årene ettersom de fleste absolutt ikke mente at bygningen så bra ut. Nå er La Pedrera allikevel et av de viktigste landemerkene i Barcelona, og er et kulturelt sentrum for kulturlivet i den spanske storbyen. Fra toppen av bygningen har man en lekker utsikt over Barcelona, som kanskje kan regnes som en severdighet i seg selv.

park guell av gaudiPark Guell

Park Guell er nok et verk fra Gaudí, som du har rukket å bli godt kjent med gjennom denne artikkelen. På starten av 1900-tallet begynte parkprosjektet, som er en av de mest spektakulære parkanleggene i byen. Det er en urban park som naturligvis har en helt spesiell arkitektur, i den stilen som Gaudí ble kjent for å bygge i. Parken var opprinnelig tiltenkt som en rikmannslandsby midt i Barcelona, der Gaudi selv bodde i en del år, men ble senere åpnet for bruk av alle. Parkens mest berømte severdighet møter man allerede ved inngangspartiet, gjennom en vakker fontene akkompagnert av en diger porselensøgle. Parken tar inngangspenger for turister og besøkende.