Storbyferie i Berlin

storbyferie i berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland og med sine 3.5 millioner innbyggere er den virkelig for en storby å regne. Berlin er Tysklands mest populære turistby, og byen har svært mye å by sine besøkende på. Berlin er kjent for sine mange vakre byggverk, sine kjente historiske steder og ikke minst er byen også kjent for det rike kulturlivet. En storbyweekend i Berlin passer like godt for et kjærestepar på tur, som en tur med vennegjengen eller familien. Berlin har garantert noe for enhver smak.


annonse

Reise til Berlin

Flyr du til Berlin så har du to store flyplasser å velge mellom. Disse flyplassene er Tegel og Schönefeld og begge flyplassene ligger ca. 30 minutter med buss unna sentrum av Berlin. Tegel er den som blir mest brukt av de store ordinære flyselskapene, mens Schönefeld som regel er det foretrukne valget for lavprisselskapene. Flytiden til Berlin er på 1 time og 35 minutter fra Gardermoen og billettene er som regel meget rimelige. Det er fult mulig å skaffe seg en tur retur billett med lavprisselskaper som Norwegian for rundt 1000kr tur / retur. Vi anbefaler deg at du søker på Expedia ved å klikke på knappen under for å kunne sammenligne de forskjellige alternativene og finne de beste tilbudene.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til Berlin her

annonselenke

Hoteller i Berlin

Etter at Berlinmuren falt i 1989 har Berlin opplevd en eksplosiv vekst av antall turister som besøker byen. Nye hoteller bygges stadig og hotelltilbudet i byen er jevnt over meget godt. For 1000kr natten får du et meget godt hotellrom sentralt i Berlin, du finner også billigere og dyrere alternativer, alt etter hvilken standard du foretrekker. Ved å klikke på knappen under får du opp en oversikt over anbefalte hoteller i Berlin og gode tilbud hos hotels.com. Vi anbefaler våre lesere å bruke gjesteanmeldelsene som en pekepinn på hva du kan forvente deg av hotellet.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Berlin her

annonselenke

Topp 10 severdigheter i Berlin

Den tyske hovedstaden Berlin er et populært reisemål for nordmenn, og den moderne storbyen – som det knapt var noen beboelige bygninger igjen i etter andre verdenskrig – har såpass mye moderne historie og severdigheter at man trenger mange dager på å få med seg alt. Spesielt vil historie- og krigsinteresserte finne mange spennende utstillinger i Berlin, men også den som setter pris på kultur, god mat og en forholdsvis billig storby å feriere i kommer til å ha noen flotte feriedager her.

riksdagsbygningen i berlinRiksdagsbygningen i Berlin

Reichstag, eller Riksdagsbygningen som den heter på norsk, er bygget som huser den folkevalgte nasjonalsamlingen i Tyskland. Det ble bygget i 1884 og er i tillegg til å være en av de mest sentrale bygningene i tysk politikk, også en av de mest besøkte turistattraksjonene i Berlin. Bygningen har vært igjennom mye i løpet av historien, og ble blant annet styrtet av nazistene så tidlig som i 1933. Riksdagsbygningen ligger like nord for den velkjente Brandenburggaten, og det koster ikke noe å bli med på en omvisning her i det ikoniske bygget. Turen er guidet gjennom øretelefoner, som forteller deg alt du trenger å vite om Riksdagsbygningen og dens historie.

Brandenburger TorBrandenburger Tor

Brandenburger Tor er trolig den mest kjente severdigheten i Berlin, og denne vil man garantert knipse en selfie foran når man er turist i den tyske hovedstaden. Byporten står i slutten av paradegaten Unter den Linden og er et viktig symbol om Tysklands gjenforening. Helt siden 1764 har det stått ulike byporter her, som har blitt utvidet og forandret i løpet av årene. Brandenburger Tor var faktisk en av symbolbyggene som overlevde bombingen under andre verdenskrig, selv om den fikk relative store skader under kamphandlingene i byen. Porten ble dessuten restaurert heftig på 2000-tallet, slik at den er et imponerende syn i dag.

minnested for berlinmurenMinnessted for Berlinmuren

Fra 1961 til 1989 var den tyske hovedstaden delt i to av en nesten fem mil lang mur som skulle hindre befolkningen å flykte til Vesten. Muren splittet ikke bare den tyske storbyen, men på mange måter også den tyske befolkningen. På minnestedet, som er omtrent 1,4 kilometer langt, kan man se den siste bevarte biten av Berlinmuren som fortsatt står på den samme plassen. Her kan man enkelt forestille seg hvordan den delte storbyen i to inntil den ble revet helt på slutten av 80-tallet. Museet her har naturligvis også omfattende utstillinger med massevis av informasjon og historie om Berlinmuren og dens fall.

 

BerlinfilharmonienBerlinfilharmonien

Berlinfilharmonien er et av de mest populære konserthusene i Tyskland, og er åsted for de mest kjente fremføringene av klassisk musikk. Symfoniorkesteret Berlinfilharmonien spiller fast på «hjemmebane» her, og orkesteret er regnet som et av verdens beste når det kommer til klassisk musikk. Følgelig vil en konsert her være en opplevelse for livet, enten man er fasinert av klassisk musikk fra før av, eller bare vil prøve noe nytt. Ifølge flere titusener av turister på det populære reisenettstedet TripAdvisor er et besøk til Berlin Philharmonic absolutt noe man bør gjøre når man først besøker Berlin – så kanskje du burde høre på dem?

Minnesmerket over Europas myrdete jøder i berlinMinnesmerket over Europas myrdete jøder

De aller fleste kjenner til historien om Holocaust og hvordan nazi-tyskerne forsøkte å utrydde jødedommens eksistens i Europa. Holocaust-tragedien har fått sitt eget minnesmerke i Berlin, og det ligger et kvartal sør for Brandenburger Tor. Minnesmerket ble åpnet i 2005, og kostet anslagsvis 25 millioner euro. Det består av et område på over 19 000 kvadratmeter og inneholder blant annet navnet til mer enn 3 millioner jøder som ble myrdet under Holocaust. Man har også et informasjonssenter her som forteller mye av den grusomme historien, og det koster naturligvis ikke noe å besøke minnesmerket.

Topographie des TerrorsTopographie des Terrors

Topography of Terror (Topographie des Terrors på tysk – Terrorens topografi på norsk) er et av de mest besøkte museene i Berlin. Det fokuserer primært på nazidiktaturet som regjerte i Tyskland fra 1933 til 1945. Det er et utendørsmuseum som ble permanent etter at den første utstillingen ble gjort i 1987, og har mye spennende historie som skal forhindre at den terroren som skjedde under nazistenes regime skal kunne skje igjen. Det koster ikke noe å besøke museet, så det er absolutt en av severdighetene man bør få med seg når man er på besøk i Berlin.

MuseumsinselMuseumsøya – Museumsinsel

Midt i hjertet av Berlin finner man Musemsøya, som er åsted for flere av byens mest kjente museum. For her finner man ikke bare ett eller to museer – men hele fem ulike museer. Museumskomplekset står blant annet oppført på verdensarvlisten til UNESCO, og må anses som en severdighet fra utsiden så vel som på innsiden. De ulike museene har naturligvis ulike utstillinger, men vi kan nevne alt fra samlinger fra antikken til egyptisk historie og skulpturkunst fra det nittende århundret. Hvis man er glad i historie og setter pris på et godt museumsbesøk, så trenger vi kanskje ikke fortelle deg at et besøk på Museumsøya er obligatorisk …?

guidede turer i berlinGuidede turer i Berlin

Mens enkelte foretrekker å se seg rundt på egen hånd, så foretrekker andre å bli ledet gjennom byen man er turist i. Kjenner du deg igjen i sistnevnte beskrivelse, så finnes det mange alternativer i Berlin. Blant annet kan man bli med på en guidet Segway-tur, eller til og med på en annen tohjuling i form av en «fat bike». Det finnes også mange guidede turer til fots, der «Inside Tour Berlin» er en av de mest populære blant turistene. Ønsker man å sitte mens man opplever Berlin, så finnes det også røde turistbusser av typen dobbeltdekker som kjører deg så nært som mulig de største severdighetene i byen.

topp 10 severdigheter i berlinGedenkstaette Berlin-Hohenschoenhausen

Et besøk på det nedlagte varetekstfengselet Gedenkstaette Berlin-Hohenschoenhausen er ikke for sarte sjeler. Fengselet ble fra 1951 til 1989 brukt først og fremst for å huse politiske fanger, og mange kom ikke ut herfra med livet i behold. Under andre verdenskrig var bygget en konsentrasjonsleir, og tortur var slettes ikke uvanlig her – både fysisk og psykisk. Etter at Stasi ble oppløst i 1989 ble fengselet omsider nedlagt, og siden midten av 90-tallet har man kunne blitt med på guidede turer her. Blant guidene er tidligere fanger i anlegget, som er bevart i sin opprinnelige tilstand. En severdighet som garantert kommer til å sette spor!

tiergarten berlinTiergarten

Med omkring 3,5 millioner innbyggere, og et langt høyere tall om sommeren når flere hundretusener turister inntar byen, så kan det være greit å komme seg unna storbylivet litt. Det gjør man best i Tiergarten, et stort parkanlegg i hjertet av Berlin. Her kan man spasere i frodige områder, ta seg en sykkeltur, besøke dyrehagen som ligger her eller spise piknik på en av de mange grøntområdene. Det er også muligheter for å spise på restaurant her, og parken har naturligvis mange spennende severdigheter i form av kulturminner, kunst og lignende.