Storbyferie i London

storbyferie i london

London er hovedstaden i Storbritannia, og den er med sine snart 9 millioner innbyggere den tredje mest folkerike byen i Europa, bare forbigått av Istanbul og Moskva. London regnes også som Europas finanssenter og den er en historisk viktig by både når det gjelder økonomi og kultur. Byen har i alle år vært en turistmagnet og London har utvilsomt en egen aura rundt seg. Ser vi på hva man som turist kan oppleve i London er det lett å forstå hvorfor norske turister valfarter hit hvert eneste år. Her kan du oppleve alt fra ikoniske plasser som Leicester Square og Trafalgar Square, den verdenskjente handlegaten Oxford Street, en rekke anerkjente museer, for ikke å snakke om alle de kjente parkene og øvrige severdighetene. I tillegg til alt dette så har London også en helt egen atmosfære som man ikke finner i så mange andre storbyer. London er selvsagt også et populært reisemål for mange nordmenn som er interessert i engelsk fotball. Byen huser en rekke kjente lag som Chelsea, Tottenham og Arsenal og hvert år flokker norske fotballfans til London for å se favorittlaget sitt i aksjon. London har kort og godt alt og passer godt som feriemål for de aller fleste.


annonse

Reise til London

I og med at London er en av de mest populære storbyene i verden, så er naturlig nok flytilbudet til London særdeles bra. London har flere store flyplasser man kan fly til, med Heathrow og Gatwick som de to største. Flyr du fra Oslo så er flytiden til London beregnet å være 2 timer og 20 minutter. Billettene kan du få meget rimelig, hvor lavprisselskaper som Ryanair og Norwegian ofte tilbyr tur-retur biletter for langt under tusen kroner. Vi anbefaler deg å se på oversikten under for å finne de beste tilbudene og prisene når du skal reise.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til London her

annonselenke

Hoteller i London

London har naturlig nok et meget stort utvalg av hoteller. Her kan du bo på alt fra billige vandrehjem og små pubhoteller til store og lukseriøse hotellkjeder. Ønsker du å bo forholdsvis fasjonabelt og sentralt i London må du forvente å betale deretter for London er en forholdsvis dyr by å bo i. Når det er sagt så er det likevel fult mulig å finne fine hotellrom fra 1200kr per natt og oppover. For å se en oversikt over hoteller i London så anbefaler vi deg å klikke på lenken under. Dinstorbyferie.no har også en fin artikkel hvor de anbefaler fem hoteller i London. Her kan du sortere etter pris og anmeldelser, slik at du får det beste hotellet i ønsket prisklasse.

Finn billige hotellrom i London her

annonselenke

Topp 10 severdigheter i London

London er en pulserende storby, med over 9 millioner innbyggere, som kan by på alt fra spektakulære bygninger og utstillinger til underholdning, uteliv og kultur av en annen verden. Når man er i London er det en del severdigheter man bare må se, men det finnes også noen litt mindre kjente attraksjoner man absolutt bør få med seg.

severdigheten tower of londonTower of London

London har mange berømte og severdige bygninger som man absolutt bør få med seg (og kanskje knipse en selfie foran), deriblant Tower of London, som er ett av byens aller mest kjente landemerker. I tillegg til å være et vakkert syn fra utsiden er det også mye spennende innendørs i Tower of London. Blant annet så er det her de britiske kronjuvelene oppbevares i dag, mens festningen i løpet av året har hatt mange ulike funksjoner tidligere. I enkelte århundrer var slottet fengsel for berømte fanger, mens den primære funksjonen egentlig var som palass for monarken. Tower of London står oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder i Europa, og er absolutt en severdighet man bør få med seg på London-reisen.

british museum i londonBritish Museum

London er trolig den beste reisedestinasjonen for deg som er interessert i historie. Her kan man sette av nærmest en hel ferie til museumsvandring, og hva er vel da bedre enn å starte på British Museum – muligens verdens mest kjente museum? Dette er en severdighet som vi anbefaler alle, store og små, enten man går ofte på museum eller det er ens første besøk. Ordtaket til British Museum er «et museum av verden, for verden», og utstillingene byr blant annet på egyptiske mumier, de berømte Parthenonskulpturene og ikke minst Rosettastenen – en sort granittblokk fra oldtidens Egypt. Her kan du utforske over to millioner år av menneskets historie og kultur!

nasjonalgalleriet i londonNational Gallery (nasjonalgalleriet)

Nasjonalgalleriet i London huser den største samlingen av malerier fra en periode på over 600 år, fra 1300-tallet til 1900-tallet. De meste av maleriene stammer fra det vestlige Europa, og samlingen består totalt sett av over 2300 malerier. Det kanskje aller beste med museet er at det har åpent nesten hver eneste dag, samtidig som det er gratis å besøke det. Og når man ikke må betale en eneste krone for å se malerier fra velkjente kunstere som Rembrandt, Vermeer, Van Dyck, Van Gogh, Leonardo da Vinci og ikke minst Michelangelo, så mener vi absolutt at dette er en severdighet man bør ta seg tid til å besøke når man først er i London.

Victoria and Albert MuseumVictoria and Albert Museum

Er man interessert i kunst, så er London en grei by å reise til. Da kan man nemlig stikke innom det som omtales som «verdens beste museum for kunst og design», nemlig Victoria and Albert Museum. Her kan man se kunstutstillinger fra alle verdens ulike kulturer, fra ulike tidsepoker. Her finner man dessuten ikke bare malerier i utstillingene, men alt fra smykker og interiør til klær, tegninger, fotografier og også skulpturer blir utstilt i det berømte museet, som for øvrig ble etablert å sent som i 1852. Og navnet, lurer du kanskje på? Jo, museet ble i 1899 omdøpt til ære for daværende dronning Victoria og hennes prins Albert.

 

big ben londonBig Ben

Kanskje ikke øverst på listen, men allikevel en av de mest kjente turistattraksjonene i London. Big Ben, som egentlig heter Elizabeth Tower, er altså et klokketårn i sentrum av London som ble ferdigstilt i 1859. Egentlig ble navnet Big Ben brukt om selve bjellen i tårnet, etter dens omfattende dimensjoner. De fleste bruker dog navnet når man beskriver hele klokketårnet, inkludert både klokken og bygningen. Det 96 meter høye tårnet er et solid landemerke i den britiske hovedstaden, men i perioden 2017-2020 vil nok mange turister bli skuffet. Tårnet skal nemlig gjennom et omfattende restaurasjonsarbeid, som blant annet vil dekke store deler av tårnet mens arbeidet pågår. Følgelig bør man kanskje utsette London-turen til etter 2020 dersom en tur opp i Big Ben står øverst på ønskelisten over severdigheter.

churchill war rooms kjent severdighet i londonChurchill War Rooms

Historieinteresserte, og da ikke minst de som synes andre verdenskrig er et spennende tema, vil neppe finne noe mer aktuelt museum enn Churchill War Rooms. Det var nemlig denne underjordiske basen som fungerte som sentrum for det britiske krigsapparatet under andre verdenskrig, og mange viktige avgjørelser ble følgelig tatt her. I tillegg til å ta for seg mye av historien rundt britenes deltagelse i krigen, så er naturligvis hovedpersonen selv – Winston Churchill – i sentrum av utstillingene. Bunkeren har en «hemmelig beliggenhet» i Westminster og opplevelsen i å besøke dette museet er altså nærmest spennende nok i seg selv.

tower bridge londonTower Bridge

Verdensberømte Tower Bridge er nok en konstruksjon man vil få med seg når man først er i London. Det ikoniske landemerket er kanskje et av Londons mest besøkte severdigheter, som holder åpent hele 363 dager i året. Her holder det heller ikke bare med en spasertur, men vi anbefaler at man tar «The Tower Bridge Exhibition» for å lære alt om den berømte broen. Her får du lære alt om hvordan broen blir hevet og senket, om teknologien bak den og ikke minst får du også nyte en panoramisk utsikt fra fortauene som ligger intet mindre enn 42 meter over Thames-elven. Om dette høres for omfattende ut, så anbefaler vi uansett at man tar en tur til Tower Bridge om så bare for å knipse noen bilder. Det er tross alt et symbol på London!

Palace of WestminsterPalace of Westminster

Det gotiske palasset i Westminster er trolig byens mest omfattende byggverk. Tomten er av en størrelse på mer enn 32 000 kvadratmeter, og det er her det britiske parlamentet holder hus. Følgelig er palasset et viktig bygg i den daglige driften av hele Storbritannia. I tillegg er det her Big Ben ligger, i tilknytning til slottet, sammen med det også velkjente Victoria Tower i motsatt ende av klokketårnet. Palassets eldste del heter Westminster Hall, og er sammen med Underhuset og Overhuset de mest kjente bygningene i palasset. Sikkerheten her er naturligvis veldig streng, men som turist er det uansett spennende å beskue det gotiske mesterverket fra utsiden. Absolutt en severdighet man vil få med seg når man besøker London.

topp 10 severdigheter i londonSt. James’s Park

På ferie er det viktig å slappe av, og ikke bare stresse med alle severdighetene man er nødt til å få med seg. Hva er de bedre enn en severdighet gjennom en park? Da anbefaler vi at man tar turen innom St. James’s Park, som er den eldste av alle slottsparkene i London. Den frodige parken har blant annet en diger dam som er hjem for både ender, gås, svaner og ikke minst pelikaner. Parken ligger dessuten like ved Buckingham Palace, som mange nok også ønsker å få med seg når de først besøker London. Begge deler ligger i bydelen Westminster, der for øvrig mange av severdighetene er. London har mange parker som nærmest ligger sammenkoblet, der St. James’s Park sammen med Hyde Park er de mest kjente.

hyde parkHyde Park

Hyde Park er trolig Londons mest kjente park, og en severdighet både i form av historie, underholdning og ikke minst grøntområdene i seg selv. Parken er kanskje mest kjent for sitt berømte «Speakers’ Corner» (snakkehjørnet), der hvem som helst kan tale fritt til forbipasserende og tilhørende. Parken er også åsted for hesteløp på ridebanen Rotton Row, og den kunstige innsjøen Serpentine Lake byr på et yrende fugleliv også i denne parken. Hyde Park er også en populær konsertarena, der velkjente band som The Rolling Stones, Pink Floyd, Queen og Foo Fighters alle har opptrådd innenfor parkens grøntområder. Visste du forresten at parken i utgangspunktet var privat jaktmark for monarken og hans hoff inntil 1637, da Karl den første gjorde den tilgjengelig for allmenheten?