Storbyferie i Los Angeles

storbyferie i los angeles

Los Angeles er den nest største byen i USA og med et innbyggertall på 4 millioner i bykjernen er den for en virkelig storby å regne. Det er også i Los Angeles at man finner legendariske Hollywood, som er kjent for sin filmproduksjon og sin store tetthet av kjendiser. Los Angeles ligger sør i delstaten California på vestkysten av USA og har et forholdsvis varmt klima. Byen er også kjent for sine lange strender og ble særlig kjent for nordmenn gjennom serien Baywatch. annonse

Reise til Los Angeles

Los Angeles ligger som nevnt på vestkysten av USA, som igjen er et godt stykke unna Norge. Direktefly fra Oslo til Los Angeles er estimert til 10 timer og 55 minutter, mens velger man fly med mellomlanding kan reisetiden fort nærme seg 20 timer. Mange reisende til Los Angeles velger å besøke flere byer når de først er i USA. Andre populære feriebyer i California er San Francisco og San Diego, Las Vegas ligger heller ikke så langt unna. Vær oppmerksom på at når du reiser til Los Angeles så trenger du amerikansk turistvisum.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til Los Angeles her

annonselenke

Hoteller i Los Angeles

Siden Los Angeles er en stor by kan det være lurt å finne et hotell i nærheten av tingene man ønsker å oppleve. Ønsker man for eksempel å benytte dagene på stranden vil et hotell i nærheten av enten Santa Monica Beach eller Venice beach være et godt alternativ. For en oversikt over anbefalte hotellrom anbefaler vi deg å sjekke ut lenken under.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Los Angeles her

annonselenke

Topp 10 severdigheter i Los Angeles

Los Angeles – byen til englenes dronning – er med sine knappe fire millioner innbyggere (eller over 18 millioner dersom man tar med forstedene) den nest største i USA. Arealmessig er den dessuten langt større enn New York, slik at severdighetene og attraksjonene ofte ligger langt unna hverandre. Los Angeles, eller L.A. som byen populært forkortes, er derfor en by man aller helst bør utforske med leiebil, selv om offentlig transport har blitt noe bedre de siste årene. Forbered deg dog på å bruke mye tid i bilkø, til tross for at motorveiene ofte har fem filer i hver retning!

getty senteret i los angelesThe Getty Center

Mens de fleste forbinder Los Angeles med Hollywood og kjendisstjernene på «Walk of Fame», så har byen langt flere severdigheter og attraksjoner enn som så. Den mest populære attraksjonen ifølge mer enn 10 000 reisendes vurderinger på den anerkjente reiseportalen TripAdvisor, er Getty Center. Det er et omfattende bygningskompleks bestående av seks bygninger, som blant annet inneholder et museum med utstillinger fra kjente kunstnere som Van Gogh, Monet og Cezanne. Selve senteret ligger dessuten på en høyde utenfor selve bysentrum, og er følgelig et av de beste utkikkspunktene over millionbyen.

topp 10 severdigheter i los angelesUniversal Studios Hollywood

«Alle» nordmenn har et forhold til Universal Studios, gjennom deres hundrevis av storfilmer og TV-serier som er på de fleste sine lepper. Hva er da bedre enn et besøk til en av verdens mest moderne fornøyelsesparker? Her finner du flere titalls av attraksjoner, inkludert karuseller, berg- og dalbaner og toppmoderne attraksjoner som kombinerer fart og spesialeffekter. Alt er naturligvis hentet fra filmens verden og de verdenskjente skapningene Universal-merkevaren står bak. Omvisninger på flere av settene som brukes til å spille inn filmer og TV-serier er naturligvis inkludert, samt en hel del basarer, restauranter og øvrige severdigheter. Et besøk her er nærmest et must når man befinner seg i underholdningsbyen Los Angeles!

Griffith ObservatoryGriffith Observatory

Los Angeles er en gigantisk by målt i areal, og selv om bysentrum er flat, så er byen omringet av fjelltopper. Og det er naturligvis her man får den beste utsikten, og det aller beste utkikkspunktet heter Griffith Observatory. I tillegg til at man har teleskoper her, så har man også et planetarium, utflukter, en kafé og ikke minst et stort parkanlegg. Observatoriet beskrives best som et underholdningssentrum for hele familien, der det er mange spennende severdigheter i umiddelbar nærhet både for store og små. Aller best er det kanskje å begynne Los Angeles-oppholdet med en tur hit, slik at man får sett byen fra fugleperspektiv og gjort seg opp en viss formening om hvor ting ligger hen.

ting å gjøre i los angelesGuidede turer i Los Angeles

Skal man rekke å se alle de ulike delene av gigantbyen, så kan det lønne seg å bli med på en guidet kjøretur. Spesielt populær er turene til Hollywood, der man blir lovet syn av kjendiser og andre celebriteter. Sykling langs strandlinjen kan også anbefales, og her finnes det flere guidede turer man kan hive seg med på. Naturligvis er det også mange som har lyst på en tur opp til det berømte Hollywood-skiltet, selv om det nærmeste man kommer er en park som ligger et godt stykke nedenfor selve skiltet.

 

The Nethercutt CollectionThe Nethercutt Collection – for de med bildilla

Interessert i biler og motor, og da helst antikke biler? I så fall skal et besøk på museet The Nethercutt Collection stå høyt på listen over severdigheter du må få med deg når du er i Los Angeles. Museet har av det anerkjente motormagasinet Autoweek blitt kåret til et av landets fem beste bilmuseer. Utstillingen består primært av biler fra tidlig 1900-tall til midten av 1930-årene, i tillegg til andre historiske utstillinger uten relasjoner til bil for øvrig. Det inkluderer møbler, dukker, klokker og tradisjonelle musikkinstrumenter. Et «must see» for den som har et snev av interesse for historie og antikke gjenstander!

California Science CenterCalifornia Science Center

Los Angeles er et sentrum for mye forskjellig, inkludert forskning og romfart. Forskningssenteret i California er det største på vestkysten, og har blant annet en omfattende utstilling rundt romfartøyet Endeavour som tjenestegjorde i rommet fra 1992 til 2011. I tillegg til dette er det naturligvis en hel del interaktive utstillinger, som kanskje faller ekstra godt i smak hos de yngste turistene. En stor del av utstillingene baserer seg på økosystemet og hvordan jorden holdes i balanse. Utover dette er utstillingene i stor grad basert på forskning og det som hører til, slik at man garantert vil være mer opplyst etter et besøk her.

Walt Disney Concert HallWalt Disney Concert Hall

Legendariske Walt Disney er kjent for nordmenn flest, og står naturligvis sterkt også i hjemlandet. Kunstneren har fått sin egen musikkhall oppkalt etter seg – og den toppmoderne bygningen er utformet for å ha den beste akustikken i verden. Konserthallen har et unikt design og skiller seg godt ut der den ligger midt i sentrum av Los Angeles, og benyttes primært til fremføringer av klassisk musikk. Arenaen har plass til i overkant av 2300 mennesker, og selv om man kanskje ikke er den største tilhengeren av klassisk musikk, så kan vi garantere at en konsert her vil gjøre at du sitter igjen med minner du ikke kommer til å glemme med det første.

griffith park los angelesGriffith Park

Mens majoriteten av Los Angeles består asfalt, eksos og sandstrender, så finnes det også noen grønne perler – da først og fremst i høyden. Griffith Park er en av de mest populære parkene i byen, og med et areal på nærmere 17 kvadratkilometer er det plass både til de lokale og turister. Parken sammenlignes gjerne med Central Park i New York, selv om den er langt større og «villere» enn sin kollega på østkysten. Parken tilbyr alt fra vanvittig utsikt til severdigheter i form av kunstverk, en dyrehage, et teater, en golfbane og mer til. Kort oppsummert er et besøk i Griffith Park nærmest obligatorisk når du er i Los Angeles, ettersom det ligger såpass mange severdigheter og attraksjoner på rekke og rad her at man ikke vil unngå de.

Petersen Automotive MuseumPetersen Automotive Museum

Los Angeles har mange spennende museer, men de aller mest populære dreier seg om bil og motor. Petersen Automotive Museum tar for seg det motoriserte kjøretøyets historie og hvordan det påvirket livet til amerikanerne. Utstillingen tar for seg mer enn 150 sjeldne og klassiske biler, motorsykler og lastebiler fordelt over fire etasjer. Mens første etasje tar for seg historien til bilen, samt en del lokalhistorie fra Los Angeles, så er det i museets andre etasje man finner de virkelige godbitene. Her står konseptbiler, racerbiler, klassiske biler og ikke minst unike og sjeldne kjøretøy utstilt – et eldorado for den bilinteresserte. I tredjeetasjen finner man et interaktivt «læringssenter» som blant annet tar for seg mange av de fundamentale delene av en bil, kanskje ekstra interessant for de yngste.

Ssanta monica beachanta Monica Beach / Pier

Los Angeles har en svært lang strandlinje som er delt inn i flere ulike soner. Mest populær, og trolig mest kjent for nordmenn gjennom dens roller i utallige filmer og TV-serier, er Santa Monica Beach. Strandlinjen er nesten seks mil lang, men det mest aktuelle stedet for turister å besøke vil nok være området rundt Santa Monica Pier. Her kan man se det berømte «Route 66»-skiltet og se den ikoniske fornøyelsesparken, med blant annet et pariserhjul, som er bygget på det omfattende kaianlegget her. På Santa Monica-stranden er det dessuten et flust av severdigheter og aktiviteter – sykkeltur, rulleskøyter, volleyball, bading, surfing og ikke minst gode muligheter for å få seg en matbit. Velkjente «Muscle Beach» ligger også langs denne stranden, og er absolutt et syn man vil få med seg.