Storbyferie i Paris

storbyferie i Paris

Når det kommer til storbyer så er det få byer som kan konkurrere med Paris når det kommer til popularitet. Byen er blant Europas mest besøkte og Frankrikes hovedstad er et populært feriemål for turister i alle aldre og fra alle verdenshjørner. I Paris kan du som turist oppleve verdenskjente severdigheter som Eiffeltårnet og Notre Dame, se berømte malerier som Mona Lisa i Louvre-museet, spise utsøkt mat på Michelin-restauranter og shoppe til krampen tar deg. Paris er også kjent som kjærlighetens by og den er et yndet feriemål for kjærestepar som vil lage romantiske minner for livet. 


annonse

Reise til Paris

Charles de Gaulle er hovedflyplassen i Paris, men du kan også fly til flyplassen Orly. Enkelte billigselskaper som Ryanair flyr også til den mindre Beauvais-Tillé flyplassen, men det er Charles de Gaulle og Orly som er mest brukt av de store flyselskapene. Flytiden fra Oslo til Paris er beregnet til 2 timer og 25 minutter. Siden Paris er en meget populær destinasjon er naturligvis flytilbudet hit godt. Flere forskjellige flyselskaper har direkterute hit fra Oslo, og du kan også enkelt komme deg hit fra andre flyplasser i Norge ved hjelp av en mellomlanding. For å komme deg fra Charles de Gaulle flyplassen og inn til sentrum av Paris kan du enten ta tog, buss eller taxi. Tog er nok det mest praktiske og en togtur tar rundt 40 minutter.

Søk etter billige flybilletter og pakketurer til Paris her

annonselenke

Hoteller i Paris

Hotelltilbudet i Paris er naturligvis meget omfattende og gjør du et søk etter hotellrom på hotels.com får du opp over 1500 forskjellige hoteller å velge mellom. Det er fult mulig å finne et godt og billig hotellrom i Paris for under 1000kr natten, mens mulighetene for å bo staselig selvsagt er tilstede for de som ønsker ekstra luksus på tur. Ønsker du å lese mer om hvilke hoteller som anbefales i Paris så anbefaler vi Din Storbyferie sin artikkel om anbefalte hoteller i Paris.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Paris her

annonselenke

Topp 10 severdigheter i Paris

Enten man reiser til Paris sammen med sin utkårede, med familien, på firmatur eller med venner, så er severdighetene i stor grad interessante for alle de overnevnte anledningene. I Paris kan man se imponerende byggverker, unik og verdenskjent kunst og ikke minst oppleve de delene av den franske hovedstaden som gjør at den har fått sitt romantiske rykte. Viva la France!

orsay museum parisMusée d’Orsay

Musée d’Orsay er et av mange verdensberømte museer i Paris, og et av de mest populære. Museet i seg selv er nokså unikt ettersom det holder hus i en nedlagt jernbanestasjon, som ble bygget tidlig på 1900-tallet. I tillegg til å ha en rekke kjente malerier utstilt, blant annet fra kunstnere som Van Gogh, Edvard Munch og Monet, så finner man også mange kjente skulpturer og fotografier her, sammen med andre utstillinger som blant annet møbler. På det velkjente reisenettstedet TripAdvisor er Musée d’Orsay rangert som den aller mest interessante severdigheten av over 50 000 reisende, så det er utvilsomt noe spesielt med dette museet som gjør at man absolutt bør ta seg tid til en tur innom her.

eiffel tårnet parisEiffeltårnet

Eiffeltårnet er trolig både Paris’ og Frankrikes mest kjente landemerke og trenger kanskje ikke noen nærmere introduksjon. Det er en severdighet i seg selv fra bakkenivå, og med sine 324 meter over bakken legger man merke til det nærmest uansett hvor i den franske hovedstaden man befinner seg. Det er naturligvis mulig å ta turen opp i det berømte tårnet, forutsatt at man ikke har høydeskrekk. Men vi minner om at dette er et av Paris’ mest besøkte severdigheter, og med over 5,5 millioner besøkende hvert eneste år, må man regne med en del kø. Det er det kanskje uansett verdt, når man kan ta seg nesten til toppen av bygningen som ble bygget som en hyllest til hundreårsdagen for den franske revolusjonen. Klarer du å ta deg alle de 1665 trappetrinnene til toppen?

Musee du LouvreMusee du Louvre

For deg som er glad i kunst og museer, så er Paris kanskje en av Europas beste byer å besøke. Spesielt når museet Musee du Louvre ligger her, som ikke bare er et av de største museene i verden, men også det desidert mest besøkte kunstmuseet på kloden. Bygningen i seg selv er historisk og et imponerende syn, men det er naturligvis på innsiden de virkelige severdighetene er. Det er her verdens mest kjente maleri står utstilt – selveste Mona Lisa, malt av Leonardo da Vinci. Utover dette huser muset kunst fra de mest kjente kunstnerne fra flere tidsepoker, i tillegg til ulike utstillinger med samlinger fra både oldtidens Egypt, islamsk kultur, samt gresk, etruskisk og romersk historie (for å ha nevnt noe).

notre dame parisNotre Dame

Paris har unike og kjente landemerker i «alle sjangre», også når det kommer til religion. På samme måte som Louvre-museet er et av verdens mest kjente, så er også Notre Dame-katedralen svært godt besøkt av turister og velkjent i de fleste land. Den berømte konstruksjonen ble påbegynt på 1200-tallet, og med sin sentrale beliggenhet i hjertet av Paris har katedralen også en stor symbolsk betydning. Den gotiske arkitekturen er et mesterverk i seg selv, og beliggenheten på den lille øya Île de la Citéjør gjør det å spasere rundt katedralen til noe helt spesielt. Det er naturligvis mulig å bli med på en omvisning på innsiden av katedralen, og dette er noe vi virkelig anbefaler selv om det helt sikkert er veldig mange andre som har den samme ideen i sommerhalvåret.

sainte chapelleSainte-Chapelle

Notre Dame er kanskje den mest kjente kirken, men Sainte-Chapelle blir av mange regnet som den fineste kirken i Frankrike bygget i den gotiske stilen. Mest kjent er kirken for sine enorme glassvinduer med glassmalerier. Kirken ble bygget på midten av 1300-tallet, opprinnelig for å huse dyrebare antikviteter. I dag står kirken på UNESCOs verdensarvliste, og er i tillegg til å være en stor severdighet for turister ofte benyttet som konsertarena. Kirken ligger for øvrig på den samme øyen som Notre Dame, og er omringet av historiske bygninger som har spilt en viktig rolle i det franske samfunnet i ulike tidsepoker.

LuxembourghagenLuxembourghagen

Nordmenn på ferie har gjerne et stramt tidsbudsjett med mange severdigheter man skal rekke, men det er også viktig å koble litt av. Det gjør man aller helst i Luxembourg Gardens, eller Luxembourghagen, som trolig er Paris’ fineste park- og grøntanlegg. Fra grunnleggelsen av parken i 1612 og frem til den franske revolusjonen var det kun de kongelige som hadde tilgang til parken, men i dag er den minst like hyppig brukt av de innfødte som av turister. I parken ligger både Luxembourg-palasset og det franske senatet, samtidig som parken huser mange sportsanlegg og aktiviteter for både barn og familier. Med andre ord kan man gjerne sette av nærmest en hel dag i Luxembourgparken til både litt sightseeing, bespisning, avslapping og ikke minst underholdning.

Palais GarnierPalais Garnier – Operahuset i Paris

Opera er kanskje ikke noe for alle, men det vet man ikke før man har opplevd det. Og en operaforestilling i Paris’ mest berømte operahus kan neppe sammenlignes med noe annet! Dessuten kan man naturligvis nye helt andre forestillinger her, inkludert teateroppsetninger, konserter og mer til. Paris har primært to store operahus, og dette er det mest kjente. Det ble bygget på midten av 1800-tallet som erstatning for det tidligere teateret som ble ødelagt i en brann. Bygningen er dessuten åsted i den verdensberømte romanen «Phantom of the Opera», og om man ikke tar seg tid til å se et show her, så kan man også bli med på en omfattende og spennende omvisning i det gigantiske operahuset.

 

båttur langs seine elven i parisElven Seine

Seine er elven som renner igjennom Paris og deler byen i to. Elven er kanskje ikke noen severdighet i seg selv, men i nærheten (og ikke minst på elven) finnes det massevis av severdigheter og ting som er verdt å gjøre. Med elvebåt får man se byen fra et helt annet perspektiv, og mange av de nevnte severdighetene på denne siden kan også beskues fra elven. Mange av båtene har også servering, slik at man gjerne kan tilbringe flere timer om bord. Ønsker man ikke å ta seg ut på vannet, så anbefales det også å spasere langs elvepromenaden, og da også ta turen innom flere severdigheter mens man beveger seg fremover.

Sacré-Coeur Sacré Coeur

Listen over landemerker man er nødt til å få med seg i Paris er lang, men høyt oppe på den bør basilikaen Sacre-Coeur ligge. I motsetning til de andre religiøse byggene i Paris er basilikaen bygget i en romersk-bysantinsk stil, og ikke gotisk. Dessuten er den heller ikke så gammel, da den hadde hundreårsjubileum så sent som i 2014. Med en svær, åpen slette foran bygningen, og et stort platå, så har man her en unik utsikt over hele den franske hovedstaden. Kanskje bør man ta turen hit bare for å nyte den spesielle utsikten, selv om domen i seg selv også må betraktes som en severdighet.

ting å gjøre i parisMusee de l’Orangerie – Se bildene til Monet

Fikk du ikke nok av kunst og malerier når du besøkte Louvre, så anbefaler vi en tur innom museet De l’Orangerie. Her henger de åtte største bildene av den berømte, franske maleren Claude Monet. Hele hovedetasjen i bygningen er dedikert kun for disse åtte bildene, noe som byr på en unik atmosfære. Dessuten kan man også ta turen én etasje ned for flere spennende utstillinger, som jevnlig fornyes. Museets navn stammer fra den tiden da området ble brukt til drivhus med appelsintrær, som kalles for orangeri. Området har mye annen historie også, blant annet så lå det tidligere residensslottet i Paris her, før det ble ødelagt på midten av 1800-tallet. Absolutt en severdighet man bør få med seg i Paris om man er interessert i kunst.